Breitling Super Chronomat horloge kopen - GASSAN Diamonds
MyGASSAN MembershipLogin

De nieuwe SUPER CHRONOMAT horloges van Breitling

De Super Chronomat, Breitlings meest robuuste Chronomat tot nu toe, is de ultieme keuze voor wie een uurwerk wil dat de balans tussen stoer en stijlvol beheerst.


De Super Chronomat 44 biedt twee uurwerken, de Super Chronomat 44 B01 en de Super Chronomat 44 Four-Year Calendar.


Dit horloge is geïnspireerd op het Frecce Tricolori horloge dat Breitling in 1983 heeft gemaakt voor de stuntvliegers van de Italiaanse luchtmacht. Het is een superieur, universeel sporthorloge dat ook elegant genoeg is voor de avonden. 


“Dit is een horloge waarmee je opvalt zonder dat je je daar zorgen over hoeft te maken”, aldus Georges Kern, CEO van Breitling. “Dit horloge is stevig genoeg voor elke activiteit, maar het zal je gevoel voor stijl niet in de weg staan.”


Trouw aan de originele Chronomat, beschermen de rider tabs het saffierglas. De tabs op 3 uur en op 9 uur zijn uitwisselbaar, zodat de drager ze zowel voor aftellen als voor optellen kan gebruiken. Met een kast van 44 millimeter is de Super Chronomat collectie de meest robuuste in zijn soort. De belangrijkste nieuwe kenmerken zijn een roestvrijstalen bezel met een keramisch inzetstuk - een primeur voor een Chronomat - plus de keuze uit een op Rouleaux geïnspireerde rubberen horlogeband of onze iconische metalen band met vlindersluiting. De nieuwe rubberen horlogeband is gemaakt met behulp van de modernste spuitgiettechnieken. De drie verschillende texturen - mat, glad en geweven - geven de band een opmerkelijke diepte.

DRIE KLEURSCHEMA'S


De Super Chronomat B01 44 is er in drie versies. Twee versies zijn uitgevoerd in roestvrij staal met blauwe of zwarte wijzerplaat-en-bezel combinaties. De derde is een rijk bruine wijzerplaaten- bezel combinatie met een kast in 18 kt roodgoud. Alle zijn voorzien van contrasterende zilveren chronograaftellers, uitgerust met het COSC-gecertificeerde Breitling manufactuurkaliber 01, dat een gangreserve van ongeveer 70 uur levert. De Super Chronomat is waterdicht tot 200 meter.


Voor wie iets extra speciaals wil, is er een versie met zwarte wijzerplaat en een UTC-module ingebed in een Rouleaux-armband. Dit staat voor Universal Time Coordinated en zorgt voor een manier om een tweede tijdzone bij te houden. Het is een typisch kenmerk van Breitling dat dateert uit de jaren ’80.

RB0136E31Q1S1

SUPER CHRONOMAT B01 44

AB0136161C1S1

SUPER CHRONOMAT 44 FOUR-YEAR CALENDAR

I19320251B1A1

SUPER CHRONOMAT 44 FOUR-YEAR CALENDAR


EENS PER SCHRIKKELJAAR


Zoals de naam al aangeeft, heeft de Super Chronomat 44 Four-Year Calendar een semiperpetueel kalendermechanisme dat slechts één keer per schrikkeljaar - of om de 1461 dagen - moet worden aangepast. Er zijn twee versies: een zwarte wijzerplaat met ton sur ton chronograaftellers, een roestvrijstalen bezel met een inzetstuk van zwart keramiek en elementen van 18 kt roodgoud, of een blauwe wijzerplaat met ton sur ton chronograaftellers en een bezel van 18 kt roodgoud met een inzetstuk van blauw keramiek. Dit uurwerk is waterdicht tot 100 meter en uitgerust met het Breitling kaliber 19, een COSC-gecertificeerd chronograafuurwerk met een semi-eeuwigdurende kalender met dag-, datum-, maand- en maanfaseindicatoren.


EEN ICOON VAN ZIJN TIJDPERK


Toen Breitling in 1984 zijn Chronomat introduceerde, betekende dat de comeback van mechanische Zwitserse uurwerken nadat kwartshorloges in de jaren ’70 de markt hadden gedomineerd. Het indrukwekkende nieuwe mechanische horloge bleek een winnaar te zijn - het daagde zijn magere kwartsrivalen uit met zijn robuuste proporties en werd een icoon van zijn tijdperk.


De Chronomat hielp Breitling ook zijn honderdjarig bestaan in stijl te vieren, en markeerde de terugkeer van de mechanische chronograaf waarop het merk zijn wereldwijde reputatie had gebouwd. Deze technische erfenis, gecombineerd met bijzonder stijlvolle designcodes, maakte de Chronomat het ultieme sport-chique horloge van zijn tijd. Vandaag de dag doet het dat opnieuw voor alledaagse superhelden op zoek naar het volgende grote avontuur.

BREITLING


Sinds 1884 heeft Breitling een wereldwijde reputatie opgebouwd op het gebied van zeer precieze horloges, zijn pioniersrol in de ontwikkeling van de polschronograaf en de compromisloze inzet voor designs van topkwaliteit. Breitling heeft de mooiste momenten van de verovering van het luchtruim door de mensheid gedeeld door de legendarische associatie van het merk met de luchtvaart. Beroemd door zijn innovatiegeest heeft het ook een bevoorrechte plaats veroverd in de wereld van wetenschap, sport en technologie. Breitling vervaardigt zijn eigen uurwerken in-house en de kwaliteit van elk uurwerk wordt – zoals de uurwerken in alle horloges van Breitling – bevestigd door zijn status als COSC-gecertificeerd chronometer, gemaakt in Zwitserland.

“Dit horloge is stevig genoeg voor elke activiteit, maar het zal je gevoel voor stijl niet in de weg staan.”