Compliance - GASSAN Diamonds
MijnGASSAN MembershipInloggen

GASSAN Diamonds B.V. zoekt een Medewerker Compliance M/V                                          

Heb jij affiniteit met internationale topmerken van horloges en juwelen en vind jij het leuk om een actieve rol te spelen in deze dynamische wereld waarin Compliance een must is?

Weet jij als geen ander hoe belangrijk het is om Compliant te zijn met wet- en regelgeving waarbij maatschappelijk verantwoord ondernemen hoog in het vaandel staat? Kun jij goede analyses maken en vind jij vastlegging van processen een natuurlijk iets? Heb jij de drive om Compliance continu te waarborgen, te verbeteren en collega’s daarin mee te nemen? Dan is deze functie een ware uitdaging voor jou.

Als medewerker Compliance houd jij je bezig met het opzetten van de afdeling Compliance. Deze afdeling is dit jaar opgericht en is bedoeld om Compliance binnen de organisatie te centraliseren en professionaliseren. Compliance dient een stevige afdeling te worden, die proactief veranderende wetgeving signaleert, vertaalt naar de organisatie en implementeert in de organisatie. Compliance wordt het centrale aanspreekpunt voor de organisatie met vragen m.b.t. wetgeving en de uitvoering hiervan. Compliance speelt ook een belangrijke rol in relatie met derden, zoals banken en leveranciers, die in toenemende mate informatie verlangen vanuit hun Know Your Client verplichtingen.

Daarnaast analyseer je proactief de bestaande procedures en houdt ze tegen de huidige wet-en regelgeving aan. Je adviseert, implementeert en controleert. Je bent onderdeel van de Compliance afdeling, schakelt nauw met het kernteam Compliance, maar weet ook goed je weg te vinden naar alle afdelingen. Je onderhoudt ook contact met fiscalisten, accountants en juristen om op de hoogte te blijven van actualiteiten en als sparringpartner m.b.t. interpretatie van wetgeving. Kortom: een afwisselende en uitdagende functie met veel eigen verantwoordelijkheid.

Wat ga je doen:

 • Je zet een volwaardige afdeling Compliance op i.s.m. een directe collega medewerker Compliance en het kernteam Compliance
 • Je signaleert veranderingen in wetgeving ten aanzien van Compliance in de breedste zin: Wwft, MVO, AVG, fiscaal, etc.
 • Je implementeert Compliance in de organisatie en vertaalt complexe wetgeving naar simpele implicaties in de organisatie en het management
 • Je adviseert ten aanzien van Compliance
 • Je bent de vraagbaak m.b.t. Compliance voor de organisatie
 • Aanscherpen van regels en procedures m.b.t. Compliance is een van je kerntaken
 • Je bent sparringpartner van het kernteam Compliance
 • Je bent rapportage verantwoordelijk: diverse activiteiten gaan gepaard met een uitgewerkt plan: doel, risico’s, voor- en nadelen, consequenties, procesverantwoordelijken, procesuitvoerenden.  Het plan dient als managementinformatie ten behoeve van besluitvorming
 • Je bent verantwoordelijk voor goede vastlegging van alle activiteiten van Compliance

Het profiel van onze Medewerker Compliance:

 • Je hebt een afgeronde HBO of WO opleiding, bij voorkeur juridisch, financieel of bedrijfskunde
 • Ervaring in het vakgebied Compliance en/of een Compliance certificaat is een pré
 • Je bent communicatief vaardig en een gesprekspartner voor collega’s en management
 • Je bent in staat om complexe zaken op een eenduidige en begrijpelijke manier uit te leggen
 • Je bent analytisch zeer sterk, kunt goed onderscheid maken tussen hoofd- en bijzaken
 • Je kunt voorstellen duidelijk en compleet schriftelijk uitwerken in een plan
 • Je hebt oog voor essentiële details en werkt zeer nauwkeurig
 • Je kunt goed werken in zowel teamverband als zelfstandig
 • Je kunt een brug slaan tussen wetgeving en commercie
 • Je vindt het leuk om te bouwen aan een nieuwe afdeling, ziet hier de uitdaging in en kunt heel

goed focus aanbrengen

GASSAN

GASSAN is een familiebedrijf dat staat voor diamanten, juwelen en luxe horloges. GASSAN vertegenwoordigt vakmanschap, bewezen kwaliteit en betrouwbaarheid voor meer dan 75 jaar. Wij zijn gevestigd in een historische diamantfabriek in het centrum van Amsterdam. Bij onze winkels vind je de laatste collecties van high-end merken, zoals Rolex, IWC, Cartier, Chanel en meer. Ook is GASSAN trots op haar eigen merken: Choices by DL, GASSAN 121, TROPY BY GASSAN en GASSAN Pre-Owned. Daarnaast zijn wij jaarlijks op ca. 300 high-end fashion, lifestyle en sport events aanwezig door heel Nederland en organiseren wij ook onze eigen events.

GASSAN heeft als compliance beleid, strikte navolging van de wetgeving. Belangrijk in dit kader zijn Wwft en AVG. Met de Belastingdienst is een convenant getekend inzake Horizontaal Toezicht, de vennootschap onderhoudt een goede relatie met de Belastingdienst.

Daarnaast speelt MVO een belangrijke rol in het compliance beleid.

Kortom, wij bieden veel diversiteit binnen het bedrijf en de werkzaamheden die hierbij horen.

Wij bieden:

Doordat de afdeling Compliance van GASSAN Diamonds in de kinderschoenen staat is de functie zeer uitdagend. Je werkt in een klein team in een prettige informele werksfeer en zorgt er gezamenlijk voor dat het doel behaald wordt: een Compliance afdeling die pro-actief adviseert en implementeert. GASSAN Diamonds biedt aandacht voor persoonlijke groei en ontwikkeling en het betreft een functie met veel verantwoordelijkheden. Je OV-reiskosten van het woon-werkverkeer worden vergoed.

Interesse?

Herken jij je in het functieprofiel en wil je ons team komen versterken? Aarzel dan niet en solliciteer direct met jouw CV inclusief motivatie naar sollicitatie@gassandiamonds.nl t.a.v. Pauline Boomgaard.