ContactMijnGASSAN MembershipInloggen

GASSAN 121®, DE PERFECTE SLIJPVORM

Altijd waren de diamantslijpers van GASSAN Diamonds aan het werk om de ronde slijpvorm van diamant te perfectioneren en met de in huis ontwikkelde GASSAN 121 slijpvorm is dat gelukt.  De slijpvorm die een ongeëvenaarde en perfecte schittering geeft.  Zoals de naam zegt bestaat de GASSAN 121 diamant uit 121 facetten: 16 extra facetten aan de bovenkant en 48 extra facetten aan de onderkant in vergelijking met de traditionele briljant.

GASSAN vestigt uw aandacht op de los verkrijgbare één karaat GASSAN 121 diamant voor € 9890,-.  De GASSAN121 diamant heeft een mooie kleur G (Top Wesselton),  kwaliteit S.I.2 en is voorzien van een HRD certificaat. 


Wij nodigen u graag uit bij GASSAN Diamonds waar wij u deze speciale één karaat GASSAN121 diamant kunnen laten zien.


* diamanten variëren in gewicht van 1.00 – 1.07 karaat


* prijs is exclusief zettingDe GASSAN 121 diamant

Deze diamant staat bekend om de prachtige schittering door de 16 extra facetten aan de bovenkant, en 48 extra facetten aan de onderkant. De 121 facetten tellende diamant werd in 2005 geïntroduceerd en kreeg de toepasselijke naam GASSAN 121. De bijzondere slijpvorm is wereldwijd gepatenteerd, wat betekent dat GASSAN als enige diamanten in deze slijpvorm mag fabriceren. De naam van de slijpvorm wordt dan ook in iedere 121-diamant gelaserd. Vanwege zijn unieke schittering is de diamant inmiddels uitgegroeid tot de populairste serie uit onze gehele diamantencollectie.

KARAAT

Het gewicht van een diamant wordt uitgedrukt in karaten. Karaat vertelt je meer over de grootte van de diamant, uitgedrukt in het gewicht van de steen. Eén karaat staat gelijk aan 0,2 gram of 100 punten.

KARAAT

Zelfs een fractie van een karaat kan een hemelsbreed verschil maken in kostprijs en precies daarom is nauwkeurigheid zo belangrijk. In de diamantsector wordt het gewicht van diamanten dan ook gemeten tot op een honderdste of duizendste van een karaat. Stenen met een gewicht van meer dan één karaat worden aangeduid in karaten met 2 decimalen. 

Wilt u meer informatie?