Breguet horloge kopen - GASSAN
ContactMijnGASSAN MembershipInloggen

Breguet

Het Franse horlogemerk Breguet maakt al sinds 1775 faam in de wereld van de haute horlogerie. Bij Breguet wordt elk uurwerk gezien als een kunstwerk. De zeer stijlvolle en klassieke modellen zijn met hun gecompliceerde uurwerken dan ook te vergelijken met schitterende juwelen.

free-delivery
free-delivery
Gratis bezorging in Nederland
personal-advice
personal-advice
Altijd persoonlijk advies
free-returns
free-returns
Altijd gratis bezorging en retourneren in Nederland
always-insured
always-insured
Altijd verzekerd bezorgd en geretourneerd

Wij helpen u graag

Wilt u meer weten over een merk, of een van de exemplaren in het echt zien? Maak een afspraak en ervaar het in één van onze vestigingen!

Contact us

Breguet horloges

Breguet is bekend van de volgende toonaangevende collecties: Type XX - XXI - XXII, Tradition, Classique, Classique Complications, Marine, Héritage en Reine de Naples. GASSAN is de officiële dealer van Breguet en verkoopt de modellen in de GASSAN Boutiques. We maken graag een afspraak met u om u de modellen te presenteren. Uiteraard kunt u de horloges ook online bestellen. Vragen over de horloges van Breguet? Benader ons via de chat, het contactformulier, telefoon, mail of kom langs in een van onze Boutiques in Amsterdam.

Breguet Classique

De horloges uit de Breguet Classique collectie behoren tot de meet populaire horloges van het merk. Het zijn traditionele modellen, gemaakt van kostbare materialen en voorzien van de meest moderne techniek. Deze klassieke modellen zijn voorzien van een ronde behuizing, met de hand geguillocheerde wijzerplaten en de kenmerkende appelvormige wijzers.

Het eerste polshorloge

Oprichter Abraham-Louis Breguet was een technisch sterk onderlegd meesterhorlogemaker met een bijzonder gevoel voor esthetiek. Hij is verantwoordelijk voor verschillende grote uitvindingen in de horlogerie. Zijn grote doorbraak was na de uitvinding van het eerste polshorloge in 1810: de Breguet watch 2639. Hij ontwierp dit horloge voor de koningin van Napels. Dit allereerste model wordt nog steeds als inspiratiebron gebruikt voor nieuwe modellen van de Breguet-collectie.

Horloges met een geavanceerde techniek

De horloges van Breguet staan bekend om hun geavanceerde techniek. De uitvindingen van Abraham-Louis veranderden de horlogerie blijvend. Zo vond hij naast het eerste polshorloge bijvoorbeeld de Tourbillon uit, waarmee de invloed van zwaartekracht op het uurwerk wordt voorkomen. Ook maakte hij de Marie-Antoinette: een van de meest ingewikkeld horloges ter wereld. Het koste hem dan ook 44 jaar om dit meesterwerk te voltooien.

Unieke wijzerplaten

Breguet horloges hebben een unieke wijzerplaat met een opvallend kenmerk: ze zijn geguillocheerd met bijzondere motieven, zoals zonnestralen en schaakbordpatronen. Breguet vond deze techniek in 1786 uit met als doel de schittering van de zilveren wijzerplaten weg te nemen. Daarnaast hebben de wijzerplaten nog een belangrijke eigenschap: ze zijn voorzien van een geheime signatuur. De signatuur is alleen zichtbaar als het licht op een bepaalde manier op de wijzerplaat valt. Breguet ontwikkelde dit om namakers tegen te werken.