TAG Heuer Carrera
ContactMijnGASSAN MembershipInloggen

TAG Heuer Chronograph

De nieuwe TAG Heuer Carrera Chronograph-modellen vinden de perfecte balans tussen geavanceerde uurwerktechniek en ongekend raffinement op het snijvlak van horloge-innovatie.

Ter gelegenheid van het 160-jarig jubileum van het horlogehuis presenteert TAG Heuer een uitbreiding van de Carrera-collectie. Het is een elegante chronograaf met een ontwerp dat doet denken aan historische modellen met als toevoeging een vleugje moderne flair. De vier nieuwe chronografen hebben een verfijnde en moderne look, geïnspireerd op de pure lijnen van de originele TAG Heuer Carrera. Doordat de slanke lunette in staal niet is voorzien van een tachymeterschaal ontstaat een verfijnd en helder uiterlijk dat in lijn is met de onvergetelijke Heuer Carrera met zilveren wijzerplaat die in 1963 debuteerde. Net als het origineel hebben de nieuwe Carrera’s twee drukkers om de chronograaf te bedienen en twee subdials op de wijzerplaat. De nieuwe Carrera’s zijn verkrijgbaar met wijzerplaten uitgevoerd in zwart, blauw met zonnestraalmotief, antracietgrijs en zilver. Daarnaast hebben de subdials op 3 en 9 uur altijd een hypnotiserend effect.

De kleine seconden zijn op 6 uur geplaatst boven een discrete en praktische datumaanduiding. Het kloppend hart van deze tijdloze TAG Heuer Carrera is het gepatenteerde automatisch uurwerk van het merk, Calibre Heuer 02. De modellen met zwarte en blauwe wijzerplaten worden gepresenteerd op een gestroomlijnd geïntegreerde stalen armband. De hoeken van de buitenste en binnenste schakels zijn afgerond voor een vloeiender uiterlijk en de band is dunner dan gebruikelijk voor meer comfort. De tweekleurige versie met een zilverkleurige wijzerplaat en roségouden wijzers en ook het model met een diepe antracietgrijze wijzerplaat zijn gecombineerd met een luxueuze, bruine alligatorleren band. De geschroefde saffieren achterkant van de kast biedt zicht op het innovatieve uurwerk en de roségoudkleurige rotor.

Uitzonderlijke prestaties dankzij het Calibre Heuer 02-uurwerk

De horloges in de TAG Heuer Carrera-collectie zijn altijd uitgerust met de meest geavanceerde uurwerktechnologie die door het horlogehuis is ontwikkeld. De nieuwe Carrera’s met het Calibre Heuer 02 uurwerk tonen hun avantgardistische, automatisch uurwerk door de transparante achterkant van de kast. Het automatische kaliber Heuer 02 wordt in de eigen manufactuur in het Zwitserse Chevenez gebouwd.

Een geschiedenis van onmiskenbare elegantie

Kaliber Heuer 02 bestaat uit 168 componenten, waaronder een column wheel en een verticale koppeling – dé kenmerken van een topchronograaf met manufactuuruurwerk – en beschikt over een indrukwekkende gangreserve van 80 uur.

Dat voormalig TAG Heuer CEO Jack Heuer een diepe liefde koesterde voor industrieel design is bepalend voor het uiterlijk van de Carrera. Jack Heuer introduceerde de door hem ontworpen chronograaf in 1963 en vernoemde het horloge naar een roemruchte autorace door Mexico.

Met de nieuwe, geherinterpreteerde modellen worden de elegante details die Jack Heuer decennia geleden introduceerde, opnieuw voor het voetlicht gebracht. De overzichtelijke driedimensionaliteit van de originele wijzerplaat met zijn drie subdials maakte het mogelijk de chronograaf in één oogopslag af te lezen. De Carrera was destijds een baanbrekend ontwerp dat nu van nieuw elan wordt voorzien.

CBN2011.BA0642

TAG Heuer Carrera Chronograph 42mm Calibre Heuer 02 Automatic

CBN2013.FC6483

TAG Heuer Carrera Chronograph 42mm Calibre Heuer 02 Automatic

CBN2010.BA0642

TAG Heuer Carrera Chronograph 42mm Calibre Heuer 02 Automatic

Geboren op het circuit