Watches and Wonders 2024: Innovaties in de Horloge-industrie door David Bijlsma van GASSAN
ContactMijnGASSAN MembershipInloggen

Watches and Wonders is het summum van innovatie in de horloge-industrie. Bij dit jaarlijks terugkerende event in Genève zijn onlangs maar liefst vijftig gerenommeerde merken samengebracht. David Bijlsma, CEO bij GASSAN, heeft de nieuwste releases en innovaties op het gebied van horloges op een rij gezet.

MONTBLANC ICED SEA 0 OXYGEN DEEP 4810

“Montblanc daalt af naar ongekende diepten. Geïnspireerd op de Mer de Glace, de indrukwekkende gletsjer van het Mont-Blanc Massief, heeft dit duikhorloge een opvallende gletsjerpatroon wijzerplaat verkregen via een oude techniek genaamd gratté-boisé. Gehuisvest in een zuurstofvrije 43 mm titanium kast met een beschermend schild voor de schroefkroon, wordt dit duikhorloge geleverd met een 3D-gravure op de achterkant van de kast waarbij het uitzicht dat duikers zien wanneer ze onder het ijs duiken is afgebeeld. Het horloge is waterbestendig tot wel 4810 meter.”

CARTIER REFLECTION

“Verken de grenzen van tijd en reflectie met het Cartier Reflection-horloge. De open armband, een weelderige architectuur van openwerk en gepolijst goud, is elegant vermengd met langgerekte lijnen en scherpe randen. De ware magie komt tot leven wanneer de delicate wijzer- plaat zijn eigen reflectie ontmoet, waardoor een betoverende illusie ontstaat waarin de tijd lijkt terug te draaien.”

ROLEX SKY-DWELLER

“Rolex heeft dit jaar een opmerkelijke toevoeging aan de Sky-Dweller- collectie onthuld: de GMT Master II van Oystersteel. Hij komt in twee versies, één met een Oyster-band en de andere met een Jubilee-band. De kenmerkende groene 24-uurswijzer dient niet alleen als indicator voor een tweede tijdzone, maar wijst ook naar een specifieke locatie die belangrijk is voor de drager, waardoor het horloge een persoonlijke en emotionele betekenis krijgt.”