Ga voor kleur om je pols met de Rolex Daytona Beach Yellow
ContactMijnGASSAN MembershipInloggen

Ga voor kleur om je pols met de Rolex Daytona Beach Yellow

Zoek je naar dat ene horloge dat niet alleen de tijd bijhoudt, maar ook je stijl en persoonlijkheid verheft? Maak kennis met de schitterende Rolex Daytona 116519 Beach Yellow, een juweel van een horloge dat je outfit gegarandeerd naar een hoger niveau tilt. GASSAN vertelt je er alles over.

Een terugblik op het ontstaan

Stel je voor, het is het jaar 2000, het begin van een nieuw millennium en tevens het begin van een nieuwe golf van stijl en verfijning. De Rolex Daytona 116519 Beach Yellow maakt zijn debuut en eist meteen alle aandacht in de horlogewereld op. Hoewel het onbekend is hoe deze Daytona aan de naam ‘Beach’ is gekomen, straalt hij met zijn 18 karaat witgouden kast en wijzerplaat in helder geel de zonnige vibes uit die je doen denken aan eindeloze stranddagen.

En dat is niet alles. Bij dit horloge hoort namelijk een bijpassende doos die de exclusiviteit van Rolex benadrukt.

De geschiedenis van Daytona

Nu even terugspoelen in de geschiedenis. Hoewel Rolex al ruim 30 jaar chronograaf horloges bewerkstelligde, werd er pas in 1963 een naam gekoppeld aan deze modellen. Nu denk je vast dat dat vanaf het eerste moment ‘Daytona’ was, maar grappig genoeg was de oorspronkelijke conceptnaam ‘LeMans’. Echter, dit kreeg een verrassende wending. Rolex richtte haar aandacht namelijk op de Amerikaanse markt en sloot een sponsordeal met de 24-uurs race op de Daytona International Speedway. En zo werd de Rolex Cosmograph met referentie 6239 uiteindelijk de iconische Daytona, met zijn kenmerkende contrasterende wijzerplaat en verplaatste tachymeter.

Maar laten we ons concentreren op het hoogtepunt van de 116520 series, die debuteerde in maart 2000. Hier begint ons verhaal met de Rolex Daytona 116519 "Beach Yellow". Dit model introduceerde het in-house geproduceerde Calibre 4130, een bewijs van Rolex' ongeëvenaarde vakmanschap. En de wijzerplaat? Die kreeg een opfrisbeurt met een speelse verschuiving van de kleine secondewijzer naar de 12-uurteller en grotere markeringen voor extra leesbaarheid.

Leer de hele Daytona Beach set kennen

Hoewel we hier de Daytona Beach Yellow uitlichten, bestaat deze Rolex lijn uit 4 verschillende varianten. Van dit opvallende exemplaar bestaat namelijk ook een roze, groene en blauwe versie. Deze versies zijn minstens zo opvallend, wat ze voornamelijk te danken hebben aan de wijzerplaten. Dit zijn, net als de gele variant, heuse eyecatchers. De wijzerplaat van de gele en roze Daytona Beach zijn gemaakt van parelmoer, de wijzerplaat van het groene uurwerk is gemaakt van het hardsteen chrysopraas en het blauwe horloge beschikt over een wijzerplaat van turkoois. En misschien wel het opvallendst van alles, de echt hagedissenleren bandjes matchen de kleur!

Het belangrijkste voor een pre-owned horloge

Bij een pre-owned horloge hangt alles af van de staat waarin het zich verkeert. Gelukkig is daar voor Rolex horloges het officiële Rolex Service Centre voor. Zij zorgen ervoor dat iedere pre-owned Rolex weer in uitstekende staat verkeert met een complete onderhoudsbeurt. Dus ga je voor een pre-owned Daytona Beach Yellow? Dan kan je ervan op aan dat hij nog steeds in topconditie verkeert.

Is de pre-owned Rolex Daytona Beach Yellow wat voor jou?

Als je op zoek bent naar een kleurrijk high-end uurwerk met een stukje geschiedenis en een vleugje vrolijkheid, dan is de pre-owned Rolex Daytona 116519 Beach Yellow jouw perfecte match. Het is niet zomaar een horloge, het is een tijdloos symbool van stijl, vakmanschap en avontuur. Een uurwerk dat niet alleen tijd vertelt, maar ook verhalen. Meer weten over de pre-owned horloges van GASSAN? Maak dan een afspraak en we vertellen je alles. En wie weet draag jij binnenkort wel deze kleurrijke blikvanger om je pols!

Meer te weten komen over dit iconische item?

Onze horloge expert neemt dit model onder de loep en vergelijkt het met de Rolex Daytona Racing Dial.

Bekijk hier de nieuwste pre-owned horloges 

De pre-owned horlogecollectie in het echt bewonderen?

Bezoek één van de GASSAN pre-owned showrooms op afspraak.