ContactMijnGASSAN MembershipInloggen

BETREED DE WERELD VAN TIJDLOZE ELEGANTIE

Welkom bij GASSAN vintage, jouw toonaangevende bestemming voor tijdloze elegantie en prachtige sieraden met rijke geschiedenissen. Betreed een wereld waar vintage grandeur samensmelt met moderne luxe, en waar elk stuk een verhaal vertelt van verfijning en stijl. Verken onze zorgvuldig samengestelde collectie met iconische ontwerpen van gerenommeerde merken zoals Cartier, Tiffany & Co, Bvlgari, Van Cleef & Arpels en meer. Elk stuk is met zorg geselecteerd om je vreugde en inspiratie te brengen, en biedt je de mogelijkheid om een stukje geschiedenis in handen te krijgen. Laat ons je verleiden met een glimp van onze schatten.

DE EEUWIGE LIEFDE VAN BOUCHERON SINDS 1888

In 1888 creëerde Frédéric Boucheron zijn eerste slangen collier als een blijk van liefde voor zijn vrouw Gabrielle. Hij gaf het collier de avond voordat hij op een lange reis zou vertrekken; de slang zou haar beschermen tijdens zijn afwezigheid. Dit romantische gebaar inspireerde de creatie van de Serpent Bohème-collectie in 1968, nu een tijdloos erfgoed.

HET BEROEMDE PAREL COLLIER

In 1914 besloot Pierre Cartier een verandering te zoeken weg van het commerciële district, in de hoop te verhuizen naar de prestigieuze enclave van de elite van Manhattan. Het lot speelde echter een rol toen de verloofde van de Amerikaanse spoorwegmagnaat Morton Freeman Plan werd betoverd door een prachtige dubbele streng natuurlijke parels uit Cartier's collectie.

VAN CLEEF & ARPELS, EEN VERHAAL OVER LIEFDE

In het levendige decor van het Parijs in 1895, trouwde Estelle Arpels, de dochter van een handelaar in edelstenen, met Alfred Van Cleef, de zoon van een diamantmakelaar. De verbintenis ging over meer dan alleen het huwelijk: het paar deelde dezelfde waarden. Toewijding aan familie, een liefde voor innovatief denken, en een passie voor edelstenen.

STATEMENTS

Art Deco sieraden waren bedoeld voor vrouwen die een statement durfde te maken, die niet terughoudend waren om grote ringen te dragen of een menigte te betoveren met een tiara of een asymmetrische diamanten hanger. Door iets uit deze tijd te bezitten, heb je een klein stukje van waarschijnlijk de meest opwindende periode in de geschiedenis van de mode.

DE JAREN '70

Stap terug in het ritme van de jaren ‘70, een tijd met discobeats en discolichten. Grote hangers en brede gouden colliers waren niet zomaar accessoires; het waren gedurfde statements, rebellies tegen de norm het vieren van de persoonlijke stijl. Hiermee markeerde de jaren '70 zich als een transformerend tijdperk in de wereld van sieraden.

We zijn er om te helpen

Wilt u meer weten over GASSAN vintage, of een van de exemplaren in het echt zien? Maak een afspraak en ervaar het bij HOUSE of GASSAN.

Cartier
Cartier is in 1847 opgericht door Louis-Francois Cartier, opgevolgd door zijn zoon Alfred, maar door zijn 3 kleinkinderen Louis (Europa), Jacques (Groot-Britannie) & Pierre (Amerika) is het een wereldwijd fenomeen gemaakt. Cartier was de eerste juwelier die succesvol platina in zijn ontwerpen wist te gebruiken.

Louis Cartier was gefascineerd door de Franse socialite, Jeanne Toussaint en haar gevoel voor mode. Zij was de ‘it-girl’ van de jaren 20.   

Toussaint was geobsedeerd door de panter. Ze vond het een prachtig en elegant dier, dat niet bang is om in de schijnwerpers te staan. Haar appartement was gevuld met panter souvenirs, verzameld en geschonken vanuit alle hoeken van de hele wereld. Jeanne Toussaint stond bekend als “La Panthère”. Het is dankzij haar dat de panter een terugkerend fenomeen is geworden binnen Cartier. In 1933 werd zij de eerste vrouwelijke directeur van ‘Fine Jewellery ‘

Van Cleef & Arpels
Van Cleef & Arpels is opgericht in 1906 in Parijs, door het huwelijk tussen Alfred Van Cleef en Estelle Arpels in 1895.

Alfred Van Cleef was zoon van een diamant/ steen slijper, en Estelle Arpels was de dochter van een edelsteenhandelaar. De eerste boetiek was (en is) gevestigd op de Place Vendôme in Parijs, een ongelooflijke locatie recht tegenover hôtel Ritz. Het Ritz trok Europese aristocraten, invloedrijke Amerikaanse zakenmensen en andere beroemdheden aan. VCA werd snel beroemd onder de elite. Het eerste Alhambra collier werd gemaakt in 1986.

Tiffany & Co.
In 1837 openden Charles Lewis Tiffany en John F. Young: Tiffany & Young met $ 1.000 geleend van Tiffany's vader. Hun winkel op Broadway was oorspronkelijk een "fancy goods"-winkel, waar ze op de eerste dag een omzet van $ 4,98 draaiden. Tegen 1853 hernoemde Charles Tiffany de zaak naar Tiffany & Co., dat al snel een gerenommeerde bestemming voor diamanten werd. Hij kocht collecties edelstenen van Europese aristocraten, waardoor de elite van Amerika voor het eerst grote juwelen binnenlands kon kopen. In 1878 verwierf Tiffany de beroemde Tiffany Diamond, een 128,54 karaat gele diamant die sindsdien in de winkel aan de 5th Avenue wordt tentoongesteld.

Tiffany's reputatie als leverancier van hoogwaardige diamanten groeide met de introductie van de "Tiffany Setting" verlovingsring in 1886, die nu een standaard in de industrie is. In de jaren zestig versterkte Tiffany zijn nationale imago door samen te werken met prominente figuren en organisaties, waaronder het ontwerpen van de Vince Lombardi Super Bowl Trophy in 1967. Ook de film "Breakfast at Tiffany's" uit 1961, waarin Audrey Hepburn de Jean Schlumberger's Ribbons Necklace met de Tiffany Diamond in het midden droeg, droeg bij aan de populariteit. Deze halsketting symboliseerde niet alleen de elegantie van Tiffany & Co, maar promootte ook de nieuwe collectie ontworpen door Jean Schlumberger, die in 1956 werd gelanceerd.

Tiffany breidde hun samenwerking met ontwerpers uit door in 1974 Elsa Peretti aan te trekken, bekend om haar sculpturale ontwerpen. In 1977 vervaardigde Tiffany de NBA Championship Trophy. In 1980 introduceerden ze de collectie van Paloma Picasso, waarin haar gedurfde en artistieke achtergrond in elk juweel te zien is.

Bvlgari
Het verhaal van Bvlgari begint met Sotirios Voulgaris, een Griekse zilversmid uit het zilversmedendorp Kalarrytes. In 1880 volgde hij zijn dromen naar Italië, eerst naar Napels en vervolgens naar Rome in 1881. Zijn prachtige zilveren creaties trokken de aandacht van Engelse toeristen in Rome, waardoor zijn bedrijf een vlucht nam. Samen met zijn zonen Giorgio en Costantino richtte hij zich op haute joaillerie, wat leidde tot de iconische ontwerpen van de jaren 1920 geïnspireerd door de Franse ontwerpschool en later, de opkomst van de echte Italiaanse Bulgari-stijl in de jaren 1940, gekenmerkt door zonnig geelgoud en iconische Serpenti-creaties.

De introductie van de Serpenti in 1948 markeerde een mijlpaal, met zijn kenmerkende Tubogas-techniek. In de late jaren 1950 en vroege jaren 1960, tijdens de economische bloei van Italië, verankerde Bulgari zijn status als favoriet onder filmsterren en socialites. Van Sophia Loren tot prinses Salimah Aga Khan, Bulgari sierde de meest glamoureuze figuren van die tijd. De prachtige en kleurrijke juwelen uit de jaren 1980 en 1990 weerspiegelden een verschuiving naar draagbare luxe, waarbij de grenzen van traditioneel sieradenontwerp werden verlegd. Vandaag de dag blijft Bulgari synoniem staan voor goud, levendige kleuren en strakke vormen.

Boucheron
Frédéric Boucheron richtte Maison Boucheron op in 1858 en opende zijn eerste boetiek in de Galerie de Valois, destijds het toppunt van Parijse luxehandel.

In 1866 richtte Maison Boucheron een werkplaats op om andere goudsmeden het kenmerkende vakmanschap van Boucheron bij te brengen. Later verhuisde het hoofdkwartier naar de beroemde Place Vendôme, waar het tot op de dag van vandaag gevestigd is.

Frédéric gaf Gabrielle in 1888 een slangvormige collier als teken van zijn liefde. Hij beloofde dat het haar zou beschermen terwijl hij weg was.

Ode aan Gabrielle: in 1968 de eerste Serpent-collectie geboren. Als beschermend talisman en symbool van eeuwige liefde werd de slang een iconisch element.

Georges L’enfant
Georges Lenfant was een meester-goudsmid wiens verfijnde werk te vinden was in de collecties van topjuweliers zoals Cartier, VCA en Bvlgari gedurende de 20e eeuw. Hij ontwierp bekende stukken, zoals de iconische Chaine D'ancre voor Hermes, en creëerde een prachtige collectie sieraden onder zijn eigen merk. Als kind van juweliersouders erfde Georges de familietalenten en werd op 18-jarige leeftijd erkend voor zijn vaardigheden door Boucheron. In 1909 was hij de hoofdgoudsmid voor Cartier en werkte hij ook voor Boucheron en Verger-Feres. Zoon Jacques begon op elfjarige leeftijd in 1915 in het atelier van zijn vader te helpen, terwijl hij nog steeds zijn opleiding volgde, en werd de man achter het uitzonderlijke design. Georges L’enfant staat bekend om zijn bijna "breien van goud," waarin hij een absolute specialist was. Zijn juwelen worden niet meer vervaardigd en zijn alleen te vinden als vintage stukken, gekoesterd om hun tijdloze schoonheid en vakmanschap.

David Webb
Geboren in Asheville, North Carolina, opende David Webb op slechts 23-jarige leeftijd zijn winkel aan West 46th Street in New York in 1948. Zijn juwelen werden synoniem met luxe en sierden iconen zoals Elizabeth Taylor en Jacqueline Kennedy tijdens zijn hoogtijdagen van de late jaren '50 tot de jaren '70.

Beroemd om gedurfde ontwerpen en nauwgezet vakmanschap, heeft David Webb de sieradenindustrie gerevolutioneerd door traditionele technieken te combineren met moderne ideeën. Zijn kenmerkende stijl, gekenmerkt door levendige kleuren, ingewikkelde details en fantasierijke motieven, ving de essentie van Amerikaanse glamour. Ondanks zijn overlijden op 50-jarige leeftijd leeft de creatieve geest van Webb voort door meer dan 40.000 originele schetsen, die vandaag de dag nog steeds de juwelenontwerpen beïnvloeden.

Pomellato
Pomellato, het Italiaanse juweliershuis met een onmiskenbaar stijlvolle touch, werd opgericht in 1967 door Pino Rabolini in het bruisende Milaan. Met een vooruitstrevende visie bracht Pomellato een nieuw tijdperk van sieraden tot leven.

In een tijd waarin juwelen voornamelijk werden gezien als symbolen van status, daagde Pomellato de norm uit door het concept van prêt-à-porter-sieraden te introduceren. Hiermee stelde het merk dat juwelen niet alleen voor speciale gelegenheden waren, maar ook als dagelijkse accessoires konden worden gedragen, net zoals kleding die je moeiteloos kunt mixen en matchen.

Terwijl de wereld de kleurrijke jaren negentig betrad, zette Pomellato een nieuwe trend met zijn unieke focus op "gekleurde stenen". Deze levendige edelstenen brachten een frisse, levendige energie in de juwelenwereld, en Pomellato's creaties werden al snel een favoriet onder liefhebbers van gedurfde en expressieve stijlen.