GASSAN | Interview by GiGi
ContactMijnGASSAN MembershipInloggen

Interview Giselle Bijlsma - Gigi by GASSAN

De appel valt niet ver van de boom. Kleindochter van GASSAN'S president-directeur Benno Leeser, Giselle Bijlsma, lanceerde in 2019 haar eigen juwelenmerk by GiGi. Benieuwd hoe dit merk tot stand is gekomen en waar Giselle haar inspiratie vandaan haalt? Lees het hier!

Wil je je even kort voorstellen?

Mijn naam is Giselle Bijlsma en ik ben 19 jaar oud. Op 14 februari 2019 heb ik mijn eigen juwelenlijn gelanceerd onder de naam by GiGi. Als kleindochter van Benno Leeser en dochter van David Bijlsma heb ik al van jongs af aan een grote passie voor juwelen. Vandaar dat het een droom was die werkelijkheid werd toen ik mijn eigen juwelenlijn mocht gaan ontwikkelen.

Hoe is de by GiGi collectie tot stand gekomen?

Zojuist vertelde ik dat ik altijd al een grote passie voor juwelen heb gehad. Zoals veel meiden dromen van een eigen kleding lijn droomde ik altijd al van een eigen juwelenlijn. Dat deze droom werkelijkheid is geworden heb ik grotendeels aan mijn familie te danken, zij hebben mij immers de kans gegeven om mijn eigen juwelenlijn te mogen beginnen. Toen dit zover was ben ik begonnen met het op papier zetten van de ideeën die ik had en het tekenen van de juwelen. Vanuit daar zijn de juwelen verder ontwikkeld.

Bekijk hier de By GiGi collectie

Is er continu een nieuwe collectie?

Zou je na je studie ook een rol willen bij GASSAN?

Ook na mijn studie lijkt het me geweldig om bij GASSAN te werken. Ik vind het een prachtig bedrijf waar zoveel mogelijkheden zijn voor ieder en wat hij of zij leuk vindt. Wat ik precies zou willen doen binnen het bedrijf weet ik nog niet maar ik hoop een mooie en aanvullende rol te kunnen spelen.

Waar doe je inspiratie op?

Eigenlijk probeer  ik continu te kijken wat meisjes en vrouwen momenteel het meest dragen. Is dat wit-, rosé- of geelgoud of juist alles door elkaar? Dragen ze veel juwelen of juist weinig? Hierbij probeer ik veel om me heen te kijken en daarbij maak ik ook gebruik van instagram. Ik vind het belangrijk om te proberen mee te gaan met wat op het moment hot is maar ik hou er wel van om mijn eigen stijl in mijn juwelen te verwerken. Tegenwoordig zie je op het gebied van kleding en juwelen dat er veel gebruik wordt gemaakt van mix and match. Ik vond het belangrijk dat dit met mijn juwelen kan maar dat het los van elkaar ook allemaal even prachtig is.

Jouw tante, Debora Leeser heeft ook een eigen lijn Choices by DL. Trekken jullie wel eens samen op om over nieuwe items te brainstormen?

Mijn tante Debora en ik zijn erg close met elkaar en bespreken van alles. Ze heeft een prachtige juwelenlijn die in inmiddels al bijna elf jaar bestaat. Als ik wil brainstormen over nieuwe items of simpelweg advies wil hebben over mijn ontwerpen ga ik altijd bij haar langs. Het is gezellig maar ook onwijs leerzaam en samen komen we altijd met precies de juiste aanpassingen en ideeën.

Wat is jouw ambitie met de by GiGi collectie?

Ik hoop dat mensen mijn juwelen met net zoveel plezier dragen als ik heb tijdens het bedenken en het creëren van de juwelen. Daarnaast hoop ik natuurlijk groot te worden met by GiGi waarbij het goed verkocht wordt en ik nieuwe juwelen kan blijven bedenken en ontwikkelen. Het zou fantastisch zijn als ik net als mijn tante Debora ooit het tienjarig bestaan van mijn juwelenlijn mag vieren met een exclusieve collectie.

Wat is jouw by GiGi favoriet uit de collectie?