Privacyverklaring GASSAN Diamonds

Privacyverklaring GASSAN Diamonds Holding 

GASSAN Diamonds Holding B.V. is de handelsnaam van de onderneming GASSAN Diamonds B.V. en haar dochterondernemingen Amsterdam Diamond Center B.V.(o.a. ook handelend onder de naam GASSAN Dam Square), GASSAN PC 84 B.V., GASSAN PC B.V., GASSAN Schiphol B.V. en GASSAN Watches B.V. In deze privacyverklaring wordt u geïnformeerd over de wijze waarop GASSAN omgaat met persoonsgegevens die worden verzameld via de website gassan.com, via andere aan GASSAN gelieerde website (GASSANschiphol.nl) en via de winkels van GASSAN Diamonds Holding B.V.

1. CONTACTGEGEVENS

GASSAN Diamonds Holding B.V. is de verantwoordelijke met betrekking tot de verwerking van de gegevens die in deze privacyverklaring wordt beschreven. De contactgegevens van GASSAN Diamonds Holding B.V. zijn:

GASSAN Diamonds B.V.
Nieuwe Uilenburgerstraat 173
1011 LN Amsterdam

Amsterdam Diamond Center B.V.
Rokin 1
1012 KK Amsterdam

GASSAN PC 84 B.V.
Pieter Cornelisz. Hooftstraat 84 H
1071 CB Amsterdam

GASSAN PC B.V.
Pieter Cornelisz Hooftstraat 102 H
1071 CC Amsterdam

GASSAN Schiphol B.V.
Vertrekpassage 1 - 214
1118 AP Schiphol

GASSAN Watches B.V.
Nieuwe Uilenburgerstraat 173
1011 LN Amsterdam

Bij vragen of klachten over deze privacyverklaring kunt u contact met ons opnemen per e-mail op info@gassandiamonds.nl of per post op Nieuwe Uilenburgerstraat 173, 1011LN Amsterdam o.v.v. ‘Privacyverklaring GASSAN Diamonds Holding B.V.’.

2. WELKE PERSOONSGEGEVENS WORDEN ER VERWERKT?

GASSAN verzamelt en verwerkt uw persoonsgegevens op de onderstaande manieren.

2.1.Aankopen en aftersales
Als u een aankoop doet of heeft gedaan via de website van GASSAN Diamonds Holding B.V. of in één van de winkels van GASSAN Diamonds Holding B.V., dan verwerkt GASSAN Diamonds Holding B.V. uw naam, uw contactgegevens, uw aankoopgegevens en betaalgegevens in het kader van de uitvoering van uw aankoop (met inbegrip van aftersales activiteiten(uitvoeren reparaties, garantieverplichtingen)) en de daaraan gerelateerde overeenkomst die u daarvoor met GASSAN Diamonds Holding B.V. sluit.

Gedurende een aankoop kunt u ook uw afmetingen (vinger- of polsmaten) en interesses (in merken of events) vrijwillig kenbaar maken aan GASSAN Diamonds Holding B.V.. GASSAN Diamonds Holding B.V. verwerkt deze gegevens vervolgens op basis van uw toestemming. U kunt deze toestemming op ieder moment weer intrekken door GASSAN Diamonds Holding B.V. daarvoor een e-mail te sturen. Een eventuele intrekking van uw toestemming doet echter geen afbreuk aan de rechtmatigheid van de verwerking van uw persoonsgegevens die voor de intrekking van uw toestemming heeft plaatsgevonden.

GASSAN Diamonds Holding B.V. bewaart uw gegevens tot uiterlijk twee jaren nadat de desbetreffende transactie is afgehandeld, tenzij de gegevens noodzakelijk zijn ter voldoening aan een wettelijke bewaarplicht.

2.2.Events
Als u heeft aangeven geïnteresseerd te zijn in events van GASSAN Diamonds Holding B.V., dan zal GASSAN Diamonds Holding B.V. bijhouden in welke events u geïnteresseerd bent, voor welke events u bent uitgenodigd en welke events u heeft bezocht. GASSAN Diamonds Holding B.V. verwerkt daarvoor uw naam en contactgegevens.

Deze gegevens worden op basis van uw toestemming verwerkt. U kunt deze toestemming op ieder moment weer intrekken door GASSAN Diamonds Holding B.V. daarvoor een e-mail te sturen. Een eventuele intrekking van uw toestemming doet echter geen afbreuk aan de rechtmatigheid van de verwerking van uw persoonsgegevens die voor de intrekking van uw toestemming heeft plaatsgevonden.

GASSAN Diamonds Holding B.V. bewaart uw gegevens tot uiterlijk één jaar nadat u voor het laatst contact heeft gehad met GASSAN Diamonds Holding B.V..

2.3.Contactformulier website
Als u het contactformulier invult, dan verwerkt GASSAN Diamonds Holding B.V. uw naam, e-mailadres, onderwerp en bericht ten behoeve van de beantwoording van uw bericht en eventuele verdere afhandeling. GASSAN Diamonds Holding B.V. bewaart uw gegevens tot uiterlijk één jaar  nadat u voor het laatst contact heeft gehad met GASSAN Diamonds Holding B.V..

GASSAN Diamonds Holding B.V. verwerkt uw persoonsgegevens die zij verkrijgt aan de hand van het contactformulier op basis van uw toestemming. U kunt deze toestemming op ieder moment weer intrekken door GASSAN Diamonds Holding B.V. daarvoor een e-mail te sturen. Een eventuele intrekking van uw toestemming doet echter geen afbreuk aan de rechtmatigheid van de verwerking van uw persoonsgegevens die voor de intrekking van uw toestemming heeft plaatsgevonden.

2.4.Nieuwsbrieven
U ontvangt de GASSAN Nieuwsbrief omdat u klant bent of omdat u zichzelf hebt ingeschreven. GASSAN verwerkt daarom uw naam en e-mailadres om u informatie, nieuws en aanbiedingen te kunnen sturen. GASSAN biedt onder elke nieuwsbrief de mogelijkheid om u uit te schrijven. GASSAN bewaart uw gegevens voor dit doeleinde, totdat u zich uitschrijft.

GASSAN Diamonds Holding B.V. maakt in het kader van de nieuwsbrief gebruik van de diensten van MailChimp. De gegevens worden door MailChimp opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. MailChimp is aangesloten bij het EU-U.S. Privacy Shield Framework en stelt zich aan de daaruit voortvloeiende Principles te houden. Dit betekent dat er sprake is van een adequaat beschermingsniveau voor de verwerking van eventuele persoonsgegevens. Meer informatie kunt u vinden in de privacyverklaring van MailChimp (https://mailchimp.com/legal/privacy/).

GASSAN Diamonds Holding B.V. verwerkt uw persoonsgegevens die zij verkrijgt aan de hand van de nieuwsbrief op basis van uw toestemming. U kunt deze toestemming op ieder moment weer intrekken door u via een link in de nieuwsbrief af te melden. Een eventuele intrekking van uw toestemming doet echter geen afbreuk aan de rechtmatigheid van de verwerking van uw persoonsgegevens die voor de intrekking van uw toestemming heeft plaatsgevonden.

2.5.Cookies
Via haar websites verzamelt en verwerkt GASSAN Diamonds Holding B.V. verschillende persoonsgegevens met behulp van cookies. Meer informatie hierover kunt u vinden in de cookieverklaring van GASSAN Diamonds Holding B.V. op gassan.com.2.5. GASSAN Account
Via GASSAN.com kunt u zich aanmelden voor een GASSAN Account. Het GASSAN Account heeft tot doel de beleving van klanten te verbeteren en de tevredenheid te verhogen, onder meer via gepersonaliseerde communicatie (e-mails en post) met informatie, aanbiedingen, acties en evenementen die zoveel mogelijk zijn afgestemd op uw voorkeuren en interesses. Als GASSAN Member heeft u via uw GASSAN Account toegang tot uw offline en online aankoophistorie, zodat u deze altijd terug kunt vinden.
Aanmelding voor het GASSAN Account is vrijwillig en kosteloos. U kunt zich aanmelden via de website en bepaalde (persoons)gegevens invullen. Wanneer u zich aanmeldt voor het GASSAN Account verklaart u dat u 16 jaar of ouder bent, dan wel dat u hiervoor toestemming van uw ouders of wettelijk vertegenwoordiger heeft. Vanzelfsprekend kunt u ook aankopen doen in de GASSAN winkels en online zonder gebruik te maken van het GASSAN Account.
Door uw gebruik van de verschillende diensten van GASSAN te analyseren, kunnen wij onze diensten en communicatie beter op uw wensen afstemmen. Onderdeel van het GASSAN account is daarom dat wij beschikbare informatie over u koppelen en toevoegen aan uw GASSAN Account, waaronder uw interesses, merkvoorkeuren, (online) aankopen en informatie over uw gebruik van de website en overige diensten van GASSAN.
GASSAN Diamonds Holding B.V. verwerkt uw persoonsgegevens die zij verkrijgt aan de hand van het GASSAN Account op basis van uw toestemming. Om uw voorkeuren en interesses te bepalen, wordt gebruik gemaakt van informatie die op basis van uw toestemming is verkregen met cookies of vergelijkbare technieken. Deze toestemming kunt u altijd weer intrekken. Uw gegevens kunnen gebruikt worden voor analyse- en optimalisatiedoeleinden (op geaggregeerd niveau). De juridische grondslag hiervoor is een gerechtvaardigd belang van GASSAN om te begrijpen hoe klanten onze diensten gebruiken, teneinde deze te kunnen verbeteren en optimaliseren.

Uw GASSAN Account beheren:
Via uw GASSAN Account op de website kunt u zelf uw voorkeuren en interesses voor het GASSAN Account instellen en beheren. De volgende instellingen vindt u terug in uw GASSAN Account:

  • Afmelden voor het gehele GASSAN Account (zie “Voorkeuren” in uw Account).
  • Interesses instellen en wijzigen (zie “Voorkeuren” in uw Account).
  • Afmelden voor bepaalde communicatie (zie “Voorkeuren” in uw Account). Zo kunt u zich aan- of afmelden voor de verschillende nieuwsbrieven, uitnodigingen voor events, nieuwsbrief Choices by DL en het ontvangen van het magazine per post (of van maken informatie en aanbiedingen via post)GASSAN Account voor de webshop
    U kunt uw GASSAN Account gebruiken om bestellingen te plaatsen in onze webshop. Wij gebruiken uw gegevens (NAW, e-mailadres, telefoonnummer) om ervoor te zorgen dat u makkelijk vervolgbestellingen kunt plaatsen en voor het afhandelen van uw bestelling.

GASSAN Account voor de webshop
U kunt uw GASSAN Account gebruiken om bestellingen te plaatsen in onze webshop. Wij gebruiken uw gegevens (NAW, e-mailadres, telefoonnummer) voor het afhandelen van uw bestelling en om ervoor te zorgen dat u makkelijk vervolgbestellingen kunt plaatsen.  

Bestellen als gast
U kunt in de GASSAN webshop een product bestellen, zonder een account aan te maken. Wij vragen om uw gegevens (NAW, e-mailadres, telefoonnummer) in te voeren die nodig zijn om uw bestelling af te handelen en indien noodzakelijk om contact met u op te nemen over uw bestelling. Bij een aankoop zonder account, hanteren wij een bewaartermijn van maximaal 24 maanden na aankoop om eventuele serviceverzoeken te kunnen afhandelen, tenzij de gegevens noodzakelijk zijn om te voldoen aan een wettelijke bewaarplicht.

2.6. Marketing

GASSAN is op verschillende sociale media zichtbaar zoals Facebook, Instagram, Pinterest, YouTube en LinkedIn. Als u GASSAN volgt via deze social media kanalen of communiceert met of over GASSAN via sociale media krijgen wij mogelijk toegang tot een deel van uw openbare profielgegevens. Als u informatie over GASSAN deelt via sociale media kunnen uw gegevens zichtbaar worden via die sociale media. GASSAN volgt zelf ook sociale mediakanalen en kan op die manier toegang krijgen tot gegevens op sociale media over u. GASSAN kan bijhouden hoe vaak een bepaalde post van GASSAN is gedeeld en geliked via social media om het bereik daarvan te analyseren.
Het doel van deze verwerkingen is het bereik van de sociale media-activiteiten van GASSAN te analyseren en haar klanttevredenheid te verbeteren. De grondslag voor deze verwerking is het gerechtvaardigd belang van GASSAN om haar dienstverlening en sociale media-activiteiten te kunnen verbeteren.
Voor marketingdoeleinden kan GASSAN uw persoonsgegevens (e-mailadres, interesses, leeftijd, naam, jubilea data, interesses) gebruiken om gerichte aanbiedingen te doen of ‘vergelijkbare doelgroepen’ te generen door middel van social media-advertenties. Door middel van vergelijkbare doelgroepen kunnen wij nieuwe gebruikers targeten die vergelijkbaar zijn met onze doelgroep. Wij doen dit door een lijst met e-mailadressen en/of sociale media ID’s te uploaden. De geüploade gegevens worden gehasht, voordat ze naar het social media-platform worden gestuurd. Hashen is een cryptografische beveiligingsmethode die de gegevens van de klantenlijst verandert in willekeurige codes. Daardoor is het niet te herleiden om welke persoon het gaat. Het doel van deze verwerking het vergroten van ons bereik. De grondslag voor deze verwerking is uw toestemming.

3. WAARVOOR GEBRUIKT GASSAN DIAMONDS HOLDING B.V. UW PERSOONSGEGEVENS?

GASSAN Diamonds Holding B.V. gebruikt uw persoonsgegevens voor de volgende doeleinden):

  • het verrichten van leveringen van producten en diensten aan klanten, inclusief het verrichten van aftersales (service verlenen, reparaties, onderhoud en feedback ontvangen)  en het onderhouden van contact.
  • het beantwoorden van vragen en het verstrekken van informatie, onder meer over aanbiedingen en events (al dan niet gebaseerd op uw interesses).
  • Voor marktonderzoek, marketing- en verkoopactiviteiten (over nieuws, nieuwe collecties, events en speciale acties van GASSAN Diamonds Holding B.V.).

4. DELEN VAN GEGEVENS

GASSAN Diamonds Holding B.V. zal uw persoonsgegevens niet met derden of anderszins openbaar maken, behoudens op de wijze als hieronder beschreven.

In het kader van deze verwerking worden uw persoonsgegevens gedeeld met de volgende partijen:

  • Hostingprovider;
  • Betaalprovider;
  • Bezorgdiensten;
  • Provider chatfunctie

Het kan zijn dat wij uw persoonsgegevens openbaar moeten maken op grond van een wettelijke voorschrift, op last van toezichthouders of andere overheidsorganen, om onze rechten te beschermen of te verdedigen, of om illegale activiteiten, vermeende fraude, of schendingen van toepasselijke voorwaarden te onderzoeken, te voorkomen of tegen op te treden.

Ook behouden wij ons het recht voor om persoonsgegevens die wij over u hebben verzameld, over te dragen in het geval dat wij (een gedeelte van) onze bedrijfsactiviteiten verkopen of overdragen.

5. PRIVACYRECHTEN

GASSAN Diamonds Holding B.V. is zich ervan bewust dat u een aantal privacyrechten heeft met betrekking tot uw persoonsgegevens:

  • het recht om uzelf vrijelijk en met redelijke tussenpozen tot GASSAN Diamonds Holding B.V. te wenden met het verzoek u mede te delen of over u persoonsgegevens worden verwerkt, en zo ja, om inzage te verkrijgen van deze persoonsgegevens.
  • het recht om uw persoonsgegevens te laten verbeteren of aan te vullen als deze onjuist dan wel onvolledig zijn.
  • het recht om uw persoonsgegevens te laten te verwijderen of de verwerking van uw persoonsgegevens te laten beperken.
  • het recht om verzet aan te tekenen tegen de verwerking van uw persoonsgegevens vanwege uw specifieke persoonlijke omstandigheden.
  • het recht om verzet aan te tekenen tegen de verwerking van uw persoonsgegevens ten behoeve van direct marketing.
  • het recht op gegevensoverdraagbaarheid indien er sprake is dat de verwerking van uw persoonsgegevens via geautomatiseerde procedés plaatsvindt op grond van uw toestemming of in het kader van de uitvoering van een overeenkomst.

Voor de uitoefening van uw rechten kunt u per e-mail contact met ons opnemen op info@gassandiamonds.nl of per post op Nieuwe Uijlenburgerstraat 173, 1011LN Amsterdam o.v.v. ‘Uitoefening privacyrechten’. Voor verificatiedoeleinden kan om aanvullende informatie worden gevraagd om uw identiteit te vast te stellen. GASSAN Diamonds Holding B.V. streeft ernaar om binnen de daarvoor geldende wettelijke termijn op uw verzoek te reageren.

Ook heeft u het recht een klacht in te dienen bij een toezichthoudende autoriteit als u van mening bent dat deze verwerking van uw persoonsgegevens inbreuk maakt op de privacyregelgeving. In Nederland is de Autoriteit Persoonsgegevens aangewezen als toezichthoudende autoriteit. Meer informatie kunt u vinden op de website http://www.autoriteitpersoonsgegevens.nl.

Rolex Section
Tijdens het navigeren op het Rolex gedeelte van onze website, kan het zijn dat u interactie heeft met een geïntegreerde website van www.rolex.com. In dat geval zijn uitsluitend de gebruiksvoorwaarden, privacyverklaring en het cookiebeleid van www.rolex.com van toepassing.

6. AUTOMATISCHE BESLUITVORMING

Bij de verwerkingen beschreven in deze privacyverklaring wordt niet gebruikgemaakt van geautomatiseerde besluitvorming en  profilering.

7. WIJZINGEN MET BETREKKING TOT DEZE PRIVACYVERKLARING

GASSAN houdt zich het recht voor om deze privacyverklaring van tijd tot tijd te wijzigen, bijvoorbeeld wanneer de regels rondom de verwerking van persoonsgegevens zijn gewijzigd. Wijzigingen zullen op de website worden gepubliceerd. Het is aan te raden om deze privacyverklaring regelmatig te raadplegen om van eventuele wijzigingen kennis te nemen. Onderaan deze privacyverklaring kunt u zien wanneer deze privacyverklaring voor het laatst is gewijzigd.

8. COOKIE VERKLARING

8.1. GASSAN Diamonds Holding B.V.
Via haar websites verzamelt en verwerkt GASSAN Diamonds Holding B.V. verschillende persoonsgegevens met behulp van cookies. Meer informatie hierover kunt u vinden in de cookieverklaring van GASSAN Diamonds Holding B.V. op gassan.com.

8.2. Rolex Section

Tijdens het navigeren op het Rolex gedeelte van onze website, kan het zijn dat u interactie heeft met een geïntegreerde website van www.rolex.com. In dat geval zijn uitsluitend de gebruiksvoorwaarden, privacyverklaring en het cookiebeleid van www.rolex.com van toepassing.


Deze privacyverklaring is laatst gewijzigd op 25-10-2021.