Heropening Rolex Boutique bij HOUSE of GASSAN in Amsterdam
ContactMyGASSAN MembershipLogin

Persbericht - GASSAN opent haar vernieuwd Rolex-Boutique in Amsterdam

Amsterdam, 24 mei – GASSAN, een luxe-horloge-retailer in Nederland, opent haar recent gerenoveerde Rolex-Boutique, gevestigd in het hoofdkantoor in Amsterdam. Dit gebouw heeft een rijke geschiedenis en is zeer indrukwekkend qua architectuur, met gietijzeren kolommen, rode bakstenen muren en hoge boogramen.

In een reactie op de opening van de gerenoveerde Rolex-Boutique, zegt David Bijlsma, Chief Commercial Officer van GASSAN: "We vertegenwoordigen Rolex al jaren in Amsterdam en we zijn er trots op dat we de aanwezigheid van het merk in Nederland kunnen versterken met behoud van de hoogste kwaliteits- en servicenormen die integraal deel uitmaken van zowel het merk als onze eigen business. HOUSE of GASSAN zal zich richten op het tentoonstellen van de modellen van het merk die symbool staan voor tijdloosheid en uitmuntendheid. We kijken ernaar uit om onze klanten te blijven voorzien van de mogelijkheid om producten met vertrouwen te ontdekken en aan te schaffen, terwijl ze onze ongeëvenaarde expertise en uitmuntendheid blijven ervaren."

De vandaag geopende Boutique maakt deel uit van een uitgestrekt wereldwijd netwerk van boutiques die de identiteit van Rolex met verfijning weerspiegelen. Als ware ambassadeurs voor het merk nodigen ze bezoekers uit om dieper inzicht te krijgen in de volledige rijkdom en diversiteit van de wereld van Rolex.

Ontworpen en ingericht in nauwe samenwerking met de architecten van Rolex, belichaamt de nieuwe winkel de kernwaarden van het merk: uitmuntendheid en perfectie. Het is een ruimte voor dialoog en ontdekking, zodat bezoekers hun model naar keuze in alle rust kunnen bekijken, omringd door een hoogwaardige ambiance.

WEERSPIEGELING VAN DE WERELD VAN ROLEX
Badend in het licht en gekenmerkt door een eigentijdse stijl, onderscheidt de nieuwe Boutique zich door de elegantie en eenheid van het interieur. Alle elementen werken in harmonie samen om een comfortabele ruimte te creëren, doordrenkt met de kenmerkende codes van het merk. De perfecte uitvoering van de interieurindeling, het meubilair en de decoratieve details benadrukt de voortdurende toewijding van Rolex om het hoogste kwaliteitsniveau te bieden in al haar creaties. 

Er zijn verbanden te zien tussen de esthetiek van Rolex-horloges en de designelementen van deze nieuwe Boutique. Zo is het geribbelde patroon op de bezel van sommige Classic-horloges bijvoorbeeld de inspiratiebron voor het motief op het houten meubilair in de winkel.

Er is ook veel aandacht besteedt aan de keuze van de materialen. Het houtwerk is vervaardigd van walnoot en er is bronskleurig messing gebruikt om de metalen elementen, zoals de raamkozijnen, vorm te geven. De stoelen zijn bekleed met groen fluweel of leer, een materiaal dat ook is gebruikt voor de muren en verkooptafels.  

Net als bij een Rolex-horloge, is het hart van deze creatie de hand van de ambachtsman. De meest bekwame vakmensen werden samengebracht om hun talent waar te maken bij het vervaardigen van de decoratieve elementen, meubels en voorwerpen voor dit nieuwe verkooppunt.

De vitrines en presentatieruimtes bieden een evenwichtige omgeving voor de horloges, voorzien van driedimensionale handgemaakte decoraties die door het merk zijn ontworpen en vervaardigd met behulp van de omhulde ledertechniek. Bezoekers kunnen de horloges bewonderen in al hun elegantie en schoonheid.

Om de ervaring nog aangenamer te maken, zijn er speciale ruimtes gereserveerd voor informele gesprekken, zodat klanten hun favoriete horloge(s) van dichtbij kunnen bekijken in een ontspannen sfeer.

Deze vernieuwde Rolex-boutique belichaamt perfect de cultuur van uitmuntendheid die het merk kenmerkt. Het biedt ook een unieke gelegenheid om de geest van Rolex te ontdekken en zal bezoekers achterlaten met de herinnering aan een zeldzaam en waardevol moment.

OVER GASSAN
GASSAN staat voor diamanten, juwelen en luxe-horloges. Als familiebedrijf staat het merk GASSAN al bijna 80 jaar voor vakmanschap, bewezen kwaliteit en betrouwbaarheid. Het bedrijf werd opgericht door 'grootvader' Samuel Gassan in 1945 en kernactiviteit in die tijd was het slijpen van diamanten. GASSAN is de officiële dealer van meer dan 20 van 's werelds meest prestigieuze juwelenmerken en meer dan 60 van 's werelds meest exclusieve horlogemerken.

OVER ROLEX
Rolex is een geïntegreerde en onafhankelijke fabrikant van Zwitserse horloges. Het merk, waarvan het hoofdkantoor is gevestigd in Genève, staat wereldwijd bekend om zijn vakkennis en de kwaliteit van zijn producten die symbool staan voor uitmuntendheid, elegantie en prestige. De uurwerken van de Oyster Perpetual- en Perpetual-horloges worden eerst gecertificeerd door COSC en vervolgens intern getest op precisie, prestaties en betrouwbaarheid. De Superlative Chronometercertificering, die wordt gesymboliseerd door het groene zegel, bewijst dat elk horloge met succes een reeks testen heeft doorstaan, die zijn uitgevoerd in Rolex’ eigen laboratoria en volgens de eigen criteria van het merk. Deze testen worden regelmatig gecontroleerd door een onafhankelijke externe organisatie.

Op iedere Rolex Oyster staat het woord ‘Perpetual’. Maar Perpetual is veel meer dan alleen maar een woord op de wijzerplaat. Het is een filosofie die de visie en waarden van het merk belichaamt. Het staat voor de eeuwige zoektocht naar uitmuntendheid die oprichter Hans Wilsdorf heeft doorgegeven aan het bedrijf. Hierdoor heeft Rolex een voortrekkersrol kunnen spelen bij de ontwikkeling van het polshorloge en vele grote innovaties in de horlogewereld, zoals de Oyster, het eerste waterdichte polshorloge in 1926, en de automatische Perpetual rotor, die werd uitgevonden in 1931.

Rolex heeft in de loop der tijd meer dan 600 patenten geregistreerd. Op de vier locaties in Zwitserland ontwerpt, ontwikkelt en produceert Rolex bijna alle onderdelen van zijn horloges: van het gieten van de goudlegeringen, de bewerking en de vervaardiging met de hand tot de montage en de afwerking van zowel het uurwerk, de kast, de wijzerplaat als de horlogeband. Daarnaast zet het merk zich actief in voor kunst, cultuur, sport en onderzoek en ondersteunt het merk het werk van vrouwen en mannen die naar oplossingen zoeken om de planeet te beschermen.

Perscontact:
Voor meer informatie, gelieve ons te contacteren op Willian van den Horn – w.vd.horn@gassandiamonds.nl